söndag 15 januari 2012

Ni de Keiser

Ni de Keiser, 95
Hur länge har du tränat boxning?
Jag har tränat boxning i 9 år.

Har du nå råd till de yngre?

Hmm... Om ni är under femton år så ska ni definitivt träna boxning tills ni kommer upp i den ålder då man får köra amatörmatcher, dvs femton år. Det är mycket roligare!

Hur ofta tränar/tränade du?

Just ni vilar jag på grund av en revbensskada men innan det så tränade jag 8-9 pass i veckan.

Har du någon förebild inom sporten?

Någon förebild kan jag inte komma på just nu.

Vilken klubb/förening tränar du med?

Jag tränar med BK Träffen som ligger i Stockholm, den klubben boxas jag även för. Jag tränar också här i Västerås, Vallby. De har dock ingen klubb/förening.

Vad har sporten gjort för dig psykiskt och fysiskt?

Jag har blivit mycket starkare psykiskt. Det kanske beror på att jag vet att jag är mycket starkare fysiskt nu än vad jag var innan jag började med boxning.

Fysiskt så har jag fått mycker mer muskler och blivit av med en massa fett. Det fysiskt negativa sporten har gett mig är väl alla skador jag har fått.

Är boxning bara en sport enligt dig eller ser du det som nåt större för samhället och yngre?
Boxning är inte bara en sport. Det är en livsstil, iallafall för de som tränar seriöst. Jag vet att boxningen är till hjälp för samhällets ungdomar som är på "fel spår". De flesta som boxas har innan haft ett eller annat problem men som med tiden istället bestämt sig för att satsa på boxningen och gått in på "rätt spår" igen.
Meriter?

Jag är så himla dålig på att komma ihåg alla. Men min största och bästa merit är när jag vann mitt femte SM på raken, vilket även gjorde mig historisk.

Vilket är ditt största minne inom sporten?

Mitt största minne måste nog vara när jag vann min femte SM-final i Kristianstad. Det var en befrielse att ha guldet i handen och veta att jag nu är klar med det "uppdraget". Jag var så stressad och kände en sån himla press flera månader innan matchen när jag fick veta att jag skulle bli historisk om jag vann.

Har du nå framtidsplaner inom boxningen?

Framtidsplanerna om jag tänker både kort- och långsiktigt så är det väl att vinna fler SM, EM, VM och så vill jag vara med på OS innan jag dör! En proffskarriär ska jag också hinna med!

Vart ser du dig själv om 10 år?

Om 10 år ser jag mig som en framgångsriks proffsboxare som bor utomlands tillsammans med min familj och tränar med/av de bästa.

Hur ska du uppnå framgång?
Med hjälp av mina tränare och min familj så ska jag uppnå framgång. Stöd av de är det enda jag behöver för att lyckas med det jag vill inom sporten


Intervju Svt.